Шофьорът на Пловдивския Митрополит Николай – Йеромонах Максим Глухчев – осмива протяжното и прочувствено пеене на своя митрополит | VIDEO


Вярващи от Хасково и Пловдив, които са присъствали на Молебния Канон към Пресвета Богородица, отслужен от Пловдивския Митрополит Николай на 12 август 2021 в Храма Успение Богородично в гр. Хасково, станали свидетели на възмутителна, както те я наричат, случка.

Възмутените се свързаха с редакцията на Doxologia Infonews, за да сигнализират, че по време на богослужението, когато Пловдивският Митрополит Николай е запял от Архиерейския трон една от Славите, той я запял много протяжно и прочувствено, което разсмяло неговия шофьор, който живее при митрополита в Митрополитския дом. Митрополитът запява, а на йеромонаха му става толкова смешно, че си завърта главата да не бъде забелязан от зоркия поглед на Митрополит Николай, който пък не търпи да бъде подиграван и осмиван, особено от свои клирици, които той самият е ръкоположил. Ако пък бъде случайно забелязан, йеромонахът предварително се застрахова с въртене на поглед и очи, за бъдещо евентуално оправдание от рода на: Разсмя ме еди кое си или еди кой си от хората ей там в ъгъла на храма.

Става въпрос за Йеромонах Максим (в света: Кузман) Глухчев, който беше тайно постриган за монах в Горноводенския Монастир при затворени врата. При неговото пострижение неясно защо бяха изгонени всички поклонници от дворите на обителта.

От Doxologia Infonews направихме проверка и установихме, че камерите на Пловдивската православна телевизия са успяли да запишат една част от нелицеприятната случка, на която един йеромонах осмива своя митрополит.

Важно е да се отбележи, че същият Йеромонах Максим е изключително привилигирован клирик в Пловдивска Митрополия, за сметка на всички останали клирици. Въпреки специалното отношение, което Митрополит Николай оказва на 23-годишния йеромонах, същият си позволява публично да уронва авторитета на своя архипастир, който му е направил и му прави такива подаръци, каквито никой от клириците в митрополията не е получавал – автомобил, скъпи одежди на стойност между 5 000 и 10 000 лева, нагръдни кръстове, каквито дори и митрополити нямат, ръкоположи баща му за клирик, подпомага финансово баща му, майка му и баба му, върху които е насочено цялото внимание в Пловдивска Митрополия, води го на скъпи екскурзии, вкл. в Швейцария, и прочие и прочие неща, за които йеромонахът най-малкото трябва да му е благодарен. Дори и да му е смешно, той трябва да въздържи своя смях в себе си.

Йеромонах Максим Глухчев

Имаме информация, че и на минали богослужения Максим е осмивал своя архиерей и благодетел.

От Doxologia Infonews се свързахме с клирици от Пловдивска Митрополия, които, пожелавайки да останат в анонимност, ни споделиха, че Йеромонах Максим се държи изключително арогантно, надменно и заповеднически с тях, в пълно нарушение на Свещените Канони и Устава на БПЦ. Клириците казват, че Максим непрекъснато създава интриги и конфликти между тях, настройвайки ги едни срещу други. Дори немалко пъти ги е клеветил пред Митрополит Николай. Споделят също, че Максим създавал интриги дори между Митрополит Николай и негови платежоспособни гости и политици.

Друг е въпросът, Пловдивският Митрополит Николай с какви хора се обгражда. Все с такива, които вредят не само на митрополията, но и на самия него.

Задаваме си въпроса, кой управлява Пловдивска Митрополия. Пловдивският Митрополит Николай, или 23-годишният Йеромонах Максим Глухчев, който не само, че влезе в Митрополитския дом, но и облагодетелства цялото си семейство.

Неотлъчно заедно

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal