Шоуто на московските еклисиологични еретици от Руската Църква в Украйна: Не приемали Патриарх Вартоломей в Украйна | СНИМКИ

In other languages: EN – EL


Московските еклисиологични еретици от Руската Църква в Украйна разширяват своята антицърковна и разделителна атака срещу Негово Божествено Всесветейшество Вселенския Патриарх Вартоломей.

На фейсбук страницата на РПЦвУ се появи публикация, призоваваща вярващите от РПЦвУ към онлайн протест срещу Патриарх Вартоломей и предстоящото му посещение в Украйна.

От РПЦвУ дават и конкретни насоки за протеста:

Вярващите се приканват да публикуват в социалните мрежи свои снимки как държат транспаранти с фразата: „Вартоломей, ние не сме те канили“. Надписите трябва да бъдат написани и на английски език, и да бъдат придружени от хаштаг #STOP_Bartholomew.

Вдъхновителят на тази инициатива е психичноболният Руски Митрополит в Запорижия Лука Коваленко.

Най-скандалното е, че в протестната кампания са включени и деца.

В публикацията на РПЦвУ има и различни хули срещу Майката Църква и Вселенския Патриарх, типични за членовете на РПЦвУ.

Важно е да се отбележи, че Руската Църква в Украйна извършва религиозна дейност в чужд диоцез – в пълно нарушение на Свещените Канони. РПЦвУ е чужда за Украйна, враг за украинската държава и украинските граждани. Цинично и недопустимо е едни натрапници, чужденци, хора от чужда църква, функционираща антиканонично на територията на Православната Църква на Украйна, да коментира предстоящото посещение на Вселенския Патриарх, който е поканен от официалната държавна и църковна власт в Украйна.

Поведение като това на членовете на РПЦвУ е недопустимо за едни хора, наричащи себе си „православни християни“. Да изсипваш такава омраза към този, който те е създал, който те е християнизирал, който ти е дал благодатта и апостолското приемство, който се е опитал да те цивилизова – това показва, че тези хора служат на дявола, използвайки речника на Лука Коваленко, известен в Украйна като наркодилър. Както се вижда от мутрата на Коваленко, преди той да продаде стоката си, я пробва върху себе си. Но явно и стоката му не струва, защото страничните ефекти са ясно изразени върху лицето му.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal