Начало » Новини » Светът » Шоуто на московските еклисиологични еретици от Руската Църква в Украйна: Не приемали Патриарх Вартоломей в Украйна | СНИМКИ

Шоуто на московските еклисиологични еретици от Руската Църква в Украйна: Не приемали Патриарх Вартоломей в Украйна | СНИМКИ

In other languages: EN – EL


Московските еклисиологични еретици от Руската Църква в Украйна разширяват своята антицърковна и разделителна атака срещу Негово Божествено Всесветейшество Вселенския Патриарх Вартоломей.

На фейсбук страницата на РПЦвУ се появи публикация, призоваваща вярващите от РПЦвУ към онлайн протест срещу Патриарх Вартоломей и предстоящото му посещение в Украйна.

От РПЦвУ дават и конкретни насоки за протеста:

Вярващите се приканват да публикуват в социалните мрежи свои снимки как държат транспаранти с фразата: „Вартоломей, ние не сме те канили“. Надписите трябва да бъдат написани и на английски език, и да бъдат придружени от хаштаг #STOP_Bartholomew.

Вдъхновителят на тази инициатива е психичноболният Руски Митрополит в Запорижия Лука Коваленко.

Най-скандалното е, че в протестната кампания са включени и деца.

В публикацията на РПЦвУ има и различни хули срещу Майката Църква и Вселенския Патриарх, типични за членовете на РПЦвУ.

Важно е да се отбележи, че Руската Църква в Украйна извършва религиозна дейност в чужд диоцез – в пълно нарушение на Свещените Канони. РПЦвУ е чужда за Украйна, враг за украинската държава и украинските граждани. Цинично и недопустимо е едни натрапници, чужденци, хора от чужда църква, функционираща антиканонично на територията на Православната Църква на Украйна, да коментира предстоящото посещение на Вселенския Патриарх, който е поканен от официалната държавна и църковна власт в Украйна.

Поведение като това на членовете на РПЦвУ е недопустимо за едни хора, наричащи себе си „православни християни“. Да изсипваш такава омраза към този, който те е създал, който те е християнизирал, който ти е дал благодатта и апостолското приемство, който се е опитал да те цивилизова – това показва, че тези хора служат на дявола, използвайки речника на Лука Коваленко, известен в Украйна като наркодилър. Както се вижда от мутрата на Коваленко, преди той да продаде стоката си, я пробва върху себе си. Но явно и стоката му не струва, защото страничните ефекти са ясно изразени върху лицето му.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal