Начало » Новини » Светът » Чернихивският Архиепископ Евстратий нарече московския протест срещу Вселенския Патриарх „комсомолски антицърковен карнавал“

Чернихивският Архиепископ Евстратий нарече московския протест срещу Вселенския Патриарх „комсомолски антицърковен карнавал“

In other languages: UA


Говорителят на Православната Църква на Украйна, Негово Преосвещенство Чернихивският и Нижинският Архиепископ г-н Евстратий (Зоря) коментира антицърковното и агресивно поведение на платените привърженици на Руската Църква в Украйна по време на посещението на Вселенския Патриарх в страната.

Той написа следния коментар на Facebook страницата си:

Комсомолски антицърковен каранавал. Това е единственият начин да се опишат вчерашните и днешните хороводи, които се проведоха в и около Киев – „Миряни“ на отец Вадим. И той излезе за да цитира живата класика на Московската Патриаршия в Украйна (МПвУ) – Едно нищо.

Заглавната снимка на публикация е от днешния платен и позорен митинг пред Върховната Рада на МПвУ, чийто текст гласи: „Стоп Вартоломей! Далече антихриста от нашите святи земи“.

Тези слова ни звучат познати. Припомняме, че Пловдивският Митрополит Николай си позволи да нарече Папа Франциск „предчета на антихриста“. Неколкократно руският Митрополит в Запорижия Лука Коваленко нарича Вселенския Патриарх с подобни слова: „син на сатаната“, „предчета на антихриста“, „слуга на лукавия“, „истанбулски американски агент в расо“ и пр. одиозни изрази. Това са типични изрази за християно-талибаните, зад които стои Москва дали като ги подкрепя финансово, или като им промива мозъците с антицърковна, антиправославна и антибогословска идеология.

Тук може да видите всичко от посещението на Вселенския Патриарх в Украйна.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal