Талибаните ходят от врата на врата в търсене на християни. Проверяват смартфоните за приложения за Библията | VIDEO

Afghanistan burns as the US evacuates and the Taliban takes over, August 2021 (Sidiqullah Khan, AP).

In other languages: EN – UA


Талибаните в Афганистан ходят от врата на врата в търсене на християни. Ако намерят такива, изискват техните смартфони, в които проверяват за наличие на свалени приложения за Библията.

В изявление, публикувано във вторник, лидерът на подземна църква, обгрижваща християните в Афганистан, по прякор Пастор X докладва за ситуацията в страната.

Талибаните имат списък с известни християни, които планират да преследват и убиват. Посолството на САЩ затвори и вече няма безопасно място за укриване за вярващите“ – се казва в изявлението.

Всички граници със съседните държави са затворени и всички полети са преустановени, с изключение на частни самолети. Хората бягат из планините, търсейки убежище. Те разчитат изцяло на Бога, Който е единственият, Който може и ще ги защити.“ – се казва още в изявлението.

Ако имат момиче над 12-годишна възраст, хората трябва да маркират домовете си с „X“, за да могат талибаните да вземат момичето. Ако намерят младо момиче и къщата не е маркирана, те ще убият цялото семейство. Ако пък бъде намерена омъжена жена на възраст над 25 години, талибаните незабавно убиват съпруга ѝ, правят каквото си искат с нея и след това я продават като сексуална робиня.“ – се казва още в изявлението.

В допълнение, Пастор X казва, че „съпрузите и бащите са предали оръжия на своите съпруги и дъщери, като са им казали, че когато талибаните дойдат, те могат да изберат ил да ги убият или да се самоубият. Това е техен избор.

В изявление, публикувано във вторник, д-р Рекс Роджърс, директор на християнската медия SAT-7, говори за опасностите, пред които са изправени християните в Афганистан.

Научаваме от надеждни източници, че талибаните изискват смартфоните на хората и ако намерят у тях свалено приложение „Библия“, те веднага ги убиват“ – каза Роджърс.

Сега е изключително опасно за афганистанците да имат нещо християнско на телефоните си. Талибаните имат шпиони и информатори навсякъде.“ – предупреждава той.

Източник: slovoproslovo.info

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal