Стана известна предварителната програма за посещението на Вселенския Патриарх в Киев през август 2021

In other languages: RUS – EL 


Историческото посещение на Вселенския Патриарх Вартоломей в Киев по случай 30 години от независимостта на Украйна, ще продължи четири дни и вероятно ще започне от 22 август 2021 г. Подробната програма за посещението все още не е публикувана – за да се избегнат провокации от страна на най-радикалните привърженици на Руската Православна Църква в Украйна (РПЦвУ), които обещават „да прекъснат посещението“. На 10 август източник, близък до ръководството на Православната църква на Украйна (ПЦУ), съобщи за това на портала Credo.press.

Според предварителна информация, която подлежи на корекции, Вселенският Патриарх ще проведе редица официални срещи в Киев – с президента, премиера и председателя на Върховната Рада на Украйна, а също така ще присъства и на парада за Деня на независимостта на Украйна на 24 август.

Сред „светските“ мероприятия от посещението са среща с децата на героите, загинали в Донбас за свободата на Украйна, посещения при посланиците на Гърция и Турция в Киев, както и полагане на цветя пред паметника на жертвите Холодомор (Гладомор – геноцид над украинския народ, извършен от московските окупатори между 1932 и 1933г.).

Църковната част на патриаршеското посещение включва Патриаршеска Вечерня в Храма на Свети Апостол Андрей в Киев, Ставропигия на Вселенската Патриаршия в Киев, Патриаршеска Божествена Литургия в Катедралния Храм на Златовърхия Монастир на Свети Архангел Михаил в Киев в съслужение с Митрополита на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний и множество архиереи на Вселенската Патриаршия, Православната Църква на Украйна и вероятно архиереи от други поместни Църкви.

След това ще бъде дадена официална вечеря в негова чест, на която ще присъстват всички архиереи на Православната Църква на Украйна, политици, високопоставени служители и гости.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal