Сръбският Патриарх Порфирий ще посети САЩ през октомври 2021

In other languages: SRB – EL – EN 


На 12 октомври 2021, Негово Блаженство Архиепископът на Печ, Митрополит на Белград и Карловац и Патриарх на Сърбия г-н г-н Порфирий, ще бъде тържествено посрещнат в Катедралата Свето Възкресение Христово в Чикаго, където ще бъде отслужен благодарствен молебен (Доксология) от 19:00 ч. местно време. (Може да има промяна на часа в зависимост от полета и пристигането на делегацията на летището). Това поставя началото на неговото официално посещение в Чикаго и района около него. Негово Блаженство ще отслужи Божествена Литургия в Катедралата в събота, 16 октомври от 9:30 ч. След богослужението ще бъде даден в негова чест тържествен обяд по случай стогодишнината от основаването на Американско-Канадската Епархия на Сръбската Православна Църква.

Негово Блаженство Патриарх Порфирий е 46-ият Патриарх на Престола на сръбските патриарси и 55-ият наследник на Свети Сава Сръбски, начело на Светата Сръбска Православна Църква. Патриарх Порфирий е избран за наследник на блаженопочившия Сръбски Патриарх г-н г-н Ириней на проведенето заседание на Светия Архиерейски Синод на 18 февруари 2021 г.

Каним всички приятели и енориаши да се присъединят към нас и да споделят радостта от посещението на Патриарха с участието си в Доксологията и Божествената Литургия. Моля, резервирайте си място за тържествения банкет и програма за събота, 16 октомври, тъй като броят на местата е ограничен за този исторически празник.

Източник: newgracanica.org

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal