Сръбският Патриарх Порфирий: Солидарни сме и ще помогнем финансово на пострадалите от пожарите наши братя и сестри в Гърция

In other languages: EL – SRB – EN


На 7 август 2021 Сръбският Патриарх Порфирий изпрати писмо до Архиепископа на Атина Йероним II, в което изрази своята братска любов, подкрепа и солидарност с гръцкия народ, който в момента страда от катастрофалните пожари.

Патриарх Порфирий помоли Архиепископ Йероним да предаде на духовниците и вярващите в Гърция молитвите на сръбското православно семейство, което не е забравило и никога няма да забрави, че в близкото минало във военния период имаше за свой единствен приятел братския гръцки народ и сестринската Еладска Църква. „Голямата помощ, която вие, нашите гръцки братя и сестри, изпратихте в сръбските земи, беше за нас не просто храна, дрехи, обувки и друго необходимо, но и знак, че имаме близки приятели, които не искат да участват в неправдата, на която бяхме подложени.

Предстоятелят на Сръбската Патриаршия изпрати най-дълбоки съболезнования на семействата на жертвите, но изрази и дълбоката си вяра, че Господ ще засели онези, чийто земен живот е угаснал в пламъците, в селенията на праведниците.

Днес Негово Блаженство Патриарх Порфирий издаде заповед до всички храмове в Белград и Белградско-Карловската Архиепископия да събират дарения за пострадалите братя и сестри в Гърция. Събирането ще се случва по време на всички богослужения, до второ нареждане.

Източник: spc.rs

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal