Сръбският Патриарх е на пастирско посещение в Любляна | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: SRB – EL – EN


На 22 август 2021, Негово Блаженство Патриархът на Сърбия г-н г-н Порфирий осъществи пастирско посещение в столицата на Словения, Любляна. Той отслужи Божествена Литургия в Свещения Храм на Светите Кирил и Методий.

В своята проповед, Негово Блаженство изказа радостта си, че отново се намира на познато за него място, тъй като преди избора му за Престола на Свети Сава Сръбски той беше Митрополит на Загреб и Любляна.

Отначало Патриархът призова всички намиращи се в храма вярващи да се помолят на Бог за мир по света, но и да изпросят Божията благословия сред човеците.

Тълкувайки смисъла на евангелския откъст г-н Порфирий подчерта на вярващите, че „там, където Господ присъства, след това там става чудо. Редът на природата постоянно побеждава там, където се намира Христос. Живеем сега и тук в тайнството на Царството Небесно и Господ присъства навсякъде. Той присъства в нас“.

След Божествената Литургия Негово Блаженство се срещна с децата от енорията, с които проведе дискусия по различни въпроси, а накрая им даде своята патриаршеска благословия.

Източник: Митрополија загребачко-љубљанска

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal