Начало » Новини » Светът » Спешен призив за молитва за братята и сестрите християни, изложени на смъртна опасност в Афганистан

Спешен призив за молитва за братята и сестрите християни, изложени на смъртна опасност в Афганистан


Афганистанските християни са изложени на огромен риск. Докато американските войски напускат страната, талибанските бойци разширяват своя контрол, особено в селските райони, и налагат повторно супер строгата си форма на шариат.

До края на август последните американски войници ще са напуснали страната. В средата на юли талибаните вече се хвалеха, че контролират 85% от страната, въпреки че други оспорват тази цифра.

Това, което е сигурно, е, че афганистанските християни, които са напуснали исляма, ще бъдат още по-уязвими под управлението на талибаните, отколкото при афганистанското правителство. Талибаните публично обявиха, че християните трябва да се откажат от вярата си, да напуснат страната или ще бъдат убити.

ХРИСТИЯНИТЕ ПО СВЕТА СА ПРИЗОВАНИ ДА СЕ МОЛЯТ ЗА АФГАНИСТАН И ДА НАПРАВЯТ КАКВОТО Е ПО СИЛИТЕ ИМ, ЗА ДА СЕ ПОГРИЖАТ ЗА СВОИТЕ БРАТЯ Ѝ СЕСТРИ ТАМ, КОИТО СА ПОДЛОЖЕНИ НА СМЪРТНА ОПАСНОСТ!

Източник: Евангелски вестник

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal