Служителката от Патриаршията Десислава Панайотова отново ще занимава хората с отвлечени от реалността беседи, вместо да говори за Христос


В Софийска Митрополия отново откриват отвлечени от реалността и действителните проблеми на вярващите беседи, организирани от небезизвестната повече в негативен план Десислава Панайотова, която много държи да бъде наричана доктор, въпреки крайната ѝ богословска неграмотност.

То не бяха беседи за антихриста, то не бяха беседи за йогата, за магиите, за еди какво си, а сега стигнахме и до New Age. На 11 август 2021 в Енорийския център при Храма на Светите Кирил и Методий (до Женския пазар), Панайотова ще занимава хората с New Age.

Но другарката Панайотова така и не се сети да организира беседи за Христос. Явно за нея Христос не е от особена важност, колкото е важен дяволът, щом като основно за него говори – за неговите капани, изкушения и лъжеучения.

Хубаво е Десислава да се ограмоти богословски и да чете повече Светите Отци, които, видно от нейните действия, тя не е чела. Светите Отци много ясно и точно, дори в заповеден тон, ни съветват нас християните първо да проповядваме за Христос, да научим хората кой е Христос, кое е Неговото учение и прочие, за да можем да приготвим място за Него в сърцата на хората. Чак след като ограмотим религиозно хората, чак след като създадем в тях солидна християнска основа, тогава бихме могли да им говорим за лъжеученията на дявола, както и за ересите, сектите и т.н.

Такъв тип беседи може да бъдат провеждани само и единствено от духовни старци с изключително богат духовен опит, прекарали живота си в монастир, в молитва, в пост, в много четене, със сериозни познания в Учението на Църквата и на Светите Отци.

Недопустимо е една жена, която има неправославни възгледи и която със своите одиозни действия и изказвания отблъсква много хора от Църквата, да провежда каквито и да е беседи от църковен и религиозен характер.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal