Словакия: Духовен букет за посещението на Папа Франциск

Четиридесет дни молитва, за да се подготвим духовно за посещението на папата: това е инициативата, стартирана от Папските мисионерски дружества в Словакия, по повод посещението на папа Франциск в страната от 12 до 15 септември.


Молитвеният „маратон“ ще се проведе от 7 август до 15 септември и изисква всеки вярващ да моли ежедневно Светата броеница в църквата, у дома или в собствената си общност. „Приканваме хората с добра воля – подчертават организаторите – да участват в подготовката на един „духовен букет“, в който всеки вярващ ще положи цвете, в идеален смисъл, чрез молитва за Словакия и за папата“.

От своя страна, словашките епископи насърчават верните да се вгледат в примера на Дева Мария и на свети Йосиф, нейния Съпруг, които „ни водят в следването на Исус и ни помагат да разпознаем следите от Неговото присъствие в живота ни, в очакванията и в най -дълбоките желания на сърцето ни. В това поклонничество на живота са поканени всички: отделни хора, семейства, общности – изтъкват епископите. Самият папа Франциск ще участва в него през септември и лично ще ни насърчи”.

Помощният епископ на Братислава, монсеньор Йозеф Халко, отговарящ за духовната подготовка на папското посещение през септември, приканва вярващите да молят всеки ден Светата броеница, за да могат словата, които Папата ще произнесе в Словакия, да бъдат като „семе падащо на плодородна земя и да даде, като плод, по -дълбока връзка с Исус Христос”.

Източник: vaticannews.va

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal