Свещеник заши устните си в знак на протест срещу предполагаема дезинформация от медиите на Рупърт Мърдок относно климатичните промени | VIDEO & СНИМКИ 18+

In other languages: ENUARO


Свещеник заши устните си в знак на протест срещу предполагаема дезинформация от медиите на Рупърт Мърдок относно климатичните промени, предава Euronews Green.

Преподобният Тим Хюс, 71-годишен свещеник от Епархията на Оксфорд (Англиканска Църква), извърши символичния акт пред офисите на медийната компания News Corporation в Лондон, основана и управлявана от Рупърт Мърдок. Част от тази компания до 2010 беше и българската телевизия bTV.

Според свещеника, медиите на News Corporation умишлено не съобщават новини и информация за изменението на климата.

Зашивам устните си, за да покажа ужасяващия брутален хаос в света, до който доведоха действията на Мърдок. Днес хората страдат от изменението на климата, а истината за климатичните промени се заглушава.“ – казва отец Тим.

Според него, от десетилетия Мърдок отрича, че има проблем с изменението на климата и така влияе на правителствата на различните държави, което пък е довело до липса на смислени действия по отношение на климатичната криза.

Рупърт Мърдок

Както се вижда на снимките, отец Тим държи плакат с надпис: „Мърдок – най-разрушителният човек в историята на планената.

Преподобният казва, че зашиването на устните му е акт на отчаяние, извършен от онези, които са разочаровани от това, че никой не ги чува.

Протестът продължи около два часа. След края, лекар премахна шевовете му.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal