Руската Църква в Украйна мобилизира своите забулени бесни кучета да създават проблеми по време на посещението на Вселенския Патриарх в Киев

In other languages: EL – EN 


Руската Църква в Украйна, известна сред мнозинството от украинците като църковен агресор и пета колона на московските агресори и терористи, вече мобилизира своите биячи, провокатори, платени протестиращи с парите олигарха (дякон) Вадим Новински да създават проблеми по време на посещението на Вселенския Патриарх в Киев, или накратко своите забулени бесни кучета.

Московските еклисиологични еретици очакваха Вселенският Патриарх да пристигне утре в Киев, но той пристигна тази вечер. Те веднага разбраха за това и под ръководството на руския Митрополит в Бориспил и Бровари г-н Антоний (Паканич) преговориха плана как да се държат като всичко останало, но не и като вярващи християни.

По точно тази позорна кампания пряко ще се ръководи от т. нар. организация „Миряни“, които инструктираха своите енориаши бесни кучета и други хора, разбира се като ги стимулираха финансово, да се съберат около националния път Бориспил-Киев, където ще мине кортежът, превозващ Вселенския Патриарх.

Тези хора държат банери с лозунги срещу посещението на Патриарх Вартоломей. Както бе посочено от украинските медии на много от тези лица е платено да простестират срещу посещението на Вселенския Патриарх.

По наша информация, руският олигарх в Украйна (дякон) Вадим Новински чрез определени руски митрополити в Украйна, а оттам и чрез доверени руски свещеници са раздавали по 800 гривни на всеки вярващ, за да протестира срещу посещението на Вселенския Патриарх. Това прави около 50 лева на човек.

Това не е нещо ново за Украйна. Проруските партии, финансирани от същите олигарси неколкократно са организирали платени протести, насочени срещу държавността в Украйна. Сега тези пари се прехвърлят върху енориашите на РПЦвУ.

Руската Църква в Украйна, която абсолютно противоканонично развива религиозна дейност в диоцеза на автокефалната Православна Църква на Украйна, полага усилия да научи подробности от програмата за посещението на Вселенския Патриарх в Киев, за да изпрати, където трябва и когато трябва уж „възмутени вярващи“, които да заявят на Вселенския Патриарх, че е създал „огромен проблем“ и „разкол“ в страната, съгласно московската пропаганда.

Също така по наша информация, немалка част от привържениците на Московската Патриаршия в Украйна са отказали да протестират срещу Вселенския Патриарх.

Дори украинци разпространяват информацията, че някои руски свещеници в Украйна са заплашвали вярващите, че няма да ги причастяват, ако откажат да протестират срещу Вселенския Патриарх.

По всичко личи, че тези хора са просто едни безбожници в расо след като са тргънали да изнудват вярващите с Тялото и Кръвта Христово!

За сега, РПЦвУ ще пусне само най-озверелите и с промит мозък свои бесни кучета, които само ще лаят и ще станат за резил. Вместо към покаяние, смирение и любов, московските клирици и вярващи в Украйна са тръгнали стремглаво към пълна изолация.

Слава Богу, че Вселенският Патриарх г-н г-н Вартоломей предостави Томос за автокефалия на Православната Църква на Украйна.

Тук може да видите всичко от посещението на Вселенския Патриарх в Украйна.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal