Румънският Патриарх Даниил: Братска прегръдка и солидарност със засегнатите от пожарите в Гърция наши братя и сестри

In other languages: RO – EL – EN


На 08 август 2021 Румънският Патриарх Даниил изпрати писмо до Архиепископа на Атина Йероним II, в което изрази своята братска любов, подкрепа и солидарност с гръцкия народ, който в момента страда от катастрофалните пожари.

Ваше Блаженство, от няколко дни с голяма тревога следим дълбоките духовни страдания и многото материални щети, причининени от пожарите в северната част на Атина, на остров Евия и в други райони на Гърция.

В тези трудни за гръцкия народ времена, от името на йерарсите, клира и вярващите от Православната Църква на Румъния, изразяваме нашето съчувствие и солидарност към всички засегнати от пожарите.

Молим се на Бог да защити всички онези, които се борят в гасенето на огъня, и да даде покой на душите на онези, които изгубиха живота си в мира и любовта на Разпнатия и Възкръснал Христос.

Бидейки убедени, че в този много труден период от живота на гръцкия народ, вярата в Бога, изразена в молитва към Него, и солидарността между хората са от голяма полза, ние Ви прегръщаме братски в Христос Господ.“ – пише Негово Блаженство Румънският Патриарх Даниил.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal