РПЦвУ си позволява да заплашва украинските власти с „край на политическата им кариера“ заради подкрепата им за ПЦУ

In other languages: UA


Руската Църква в Украйна си позволява да заплашва украинските власти с „край на политическата им кариера“ заради това, че подкрепят единствената канонична и автокефална поместна православна църква в Украйна – Православната Църква на Украйна (ПЦУ).

По-конкретно, епископът на РПЦвУ Виктор Коцаба заяви в интервю за news-politics.com, препубликувано в сайта на РПЦвУ, че подкрепата от страна на Правителството спрямо ПЦУ щяла да завърши трагично. „Това е краят на политическата кариера и стабилния живот.“ – казва най-цинично московският пропагандатор.

Според Коцаба, тази подкрепа граничела с богоборчество.

Според информацията на risu.ua, руският епископ е регистриран в базата данни на Център „Миротворец“ като агент на влияние на Московската Патриаршия в Украйна, осъществяващ пропаганда на украинска територия. Център „Миротворец“ отбелязва, че Виктор Коцаба използва позицията си, за да разпространява невярна и манипулативна информация за събитията в Украйна, разпалвайки етническа и междурелигиозна омраза чрез контрол върху медиите „Союз православных журналистов“, „Перший козацький“ и „Raskolam.net“.

Център „Миротворец“ е неправителствена организация, която се занимава с изследване на признаци на престъпления срещу националната сигурност на Украйна, срещу мира, срещу сигурността на световната общност и срещу международния правен ред. Центърът работи в партньорство със Службата за сигурност на Украйна, Генералния щаб на украинската армия, украинското Министерство на вътрешните работи, Държавната гранична служба и Държавната служба „Изпълнение на наказанията“. Центърът води много силна активна борба срещу руските светски и църковни терористи и окупатори.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal