Призив на Doxologia Infonews към всички нейни читатели в България и по целия свят във връзка с пожарите, обхванали Балканите и Средиземноморието


Както знаете, през последните седмици огромни пожари възникнаха на териториите на Гърция, Турция, България, Сърбия, Италия, Албания и Република Северна Македония.

Към този момент, най-интензивни и опасни са пожарите в Гърция.

Днес горят сърцата ни. Пожарите, които отнемат човешки животи, изпепеляват домове и стотици хиляди хектари гори и растителност, изгарят нашите сърца.

Единствено Бог и инструментите в Неговите ръце – пожарникарите, могат да помогнат на засегнатите страни да се избавят от страданието и ужаса, който в контекста на коронавируса само утежни обстановката.

Doxologia Infonews призовава всички свои читатели в България и по целия свят да възпламенят сърцата си в молитва и да отправят своя искрен повик към Пресветата наша Майка и Богородица Дева Мария:

О, Пресвета Дево, Майко на Всевишния Господ, Застъпнице и Покровителко на всички, прибягващи към Тебе! Погледни от светата Своя висота на нас, грешните, които припадаме пред Тебе; чуй нашата смирена молитва и я принеси пред Твоя възлюбен Син, нашият Господ Иисус Христос; умоли Го да просвети нашите помрачени души със светлината на Своята Божествена Благодат, да избави света от огнените стихии и от всяка нужда, скръб и болест, да ни изпрати тихо и мирно житие, телесно и душевно здраве, да утеши нашите страдащи сърца и да изцели раните ни, да ни вразуми за добри дела, да очисти ума ни от суетни помисли, да ни научи на изпълнение на Своите заповеди, да ни избави от вечните мъки и да не ни лишава от Своето Небесно Царство. О, Пресвета Богородице! Ти си Радост на всички скърбящи – чуй и нас, скръбните. Ти си наречена Утоляваща печалите – утоли и нашата печал. Ти си Неизгаряща Къпина – запази света и всички нас от вредоносните огнени стрели на врага. Ти си Търсеща погиналите – не допускай и ние да погинем в бездната на нашите грехове. Ти си наша надежда и упование след Бога! Бъди ни Покровителка във временния и вечния живот и Ходатайка пред Твоя Възлюбен Син, нашият Господ Иисус Христос. Научи ни да Му служим с вяра и любов, и благоговейно да Те почитаме, Пресвята Майко Божия, Преблагословена Марийо! На Твоето застъпничество се поверяваме до края на дните си. Амин!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal