Начало » Разни » COVID-19 » Прелатът на Латвия Збигнев Станкевич: Категорично забранявам на църквите да проповядват по въпроси относно ваксинацията срещу COVID-19

Прелатът на Латвия Збигнев Станкевич: Категорично забранявам на църквите да проповядват по въпроси относно ваксинацията срещу COVID-19


Римокатолическият Архиепископ на Рига и Прелат на Латвия Збигнев Станкевич категорично забрани на духовниците и вярващите от неговия диоцез да поставят под въпрос необходимостта от ваксинация срещу COVID-19. Това съобщи самият той на 12 август 2021 в ефира на предаването „900 секунди“ по латвийската телевизия TV3, предава credo.press.

В повечето общности няма такива случаи, но е тъжно, че има сигнали за действия на отделни конкретни свещеници, които са поставяли под въпрос необходимостта от ваксинация срещу COVID-19, и то по време на проповеди.“ – каза той.

Преди месец беше свикано заседание на епископите, които да обсъдят тези случаи и да намерят решения за предотвратяване на подобни нарушения в бъдеще.

Открито и директно заявявам. Затягам гайките и забранявам на църквите да проповядват по въпроси относно ваксинацията срещу коронавирус. Недопустимо е проповедите в храмовете да се използват като средство за изразяване на недоволство от ваксинацията.“ – добави архиепископът.

Прелатът на Латвия призова духовниците и вярващите да не разпространяват лъжи, манипулации и конспиративни теории по темата за коронавируса и ваксините.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal