Посета Његове Светости Патријарха Српског г. Порфириjа: Посета почиње дочеком у Саборном храму у Чикагу

In other languages: EL EN BG


Његова Светост Архиепископ Пећки, Митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски Г. ПОРФИРИЈЕ, биће свечано дочекан у Саборном храму Светог Васкрсења Христовог у Чикагу службом Доксологије у уторак, 12. октобра у 7:00 увече (може доћи до померања времена у зависности од лета и доласка делегације на аеродром), са којом ће и почети Патријархова посета Чикагу и околини. Његова Светост служиће Свету Литургију у нашем Саборном храму у суботу, 16. октобра у 9:30 ујутру, а после службе биће приређен свечани банкет и прослава Стогодишњице оснивања америчко-канадске епархије Српске Православне Цркве.  

Његова Светост Патријарх + Порфирије је 46. по реду патријарх у трону српских патријараха, и 55. наследник Светога Саве на челу Свете Српске Православне Цркве. Патријарх Иринеј изабран је наследника блажене успомене Његове Светости Патријарха +Иринеја на заседању Светог Архијерејског Сабора 18, фебруара, 2021. године. 

Позивамо све пријатеље и парохијане да нам се придруже и поделе радост Патријархове посете својим учешћем на слжбама Доксологије и Свете Литургије. Молимо вас резервишите место на свечаном банкету и програму у суботу 16. октобра, с обзиром да је број месте ограничен за ову историјску прославу. 

Извор: newgracanica.org

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal