Полиархиерейска Божествена Литургия с посрещане Мощите на Свети Киприан Картагенски в Стара Загора | VIDEO & СНИМКИ


На 30 август 2021 Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан посрещна пред катедралния храм „Св. Николай“ в Стара Загора частица от мощите на Св. свщмчк Киприан Картагенски. Решението да бъдат подарени на Старозагорска епархия е взето на заседанието на Епархийския съвет на Доростолска света митрополия през месец февруари. Частицата от мощите бе донесена лично от Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Яков и протосингела на митрополията протопрезвитер Добри Чаков. Светинята е придружена от сертификат, а желанието на дядо Яков е тя да бъде изложена за поклонение за вечни времена, за да усили вярата на богодарувания народ на епархията. „Духовна радост е за нас да посрещнем светите мощи на един от мъчениците на боголюбивата ни Църква – свещеномъченик Киприан (вж. по-долу за него). Благодаря и за възможността тази вечер да съслужим заедно във вечерното богослужение. Нека Бог ни пази и закриля!“, каза митрополит Киприан при получаването на светите мощи. По време на службата стотици миряни се поклониха както пред тях, така и пред Чудотворната икона на Пресвета Богородица Скоропослушница.

На 31 август в църквата Свети Николай отслужиха Божествена Литургия Старозагорският Митрополит Киприан, Пловдивският Митрополит Николай, Доростолският Митрополит Яков, Величкият Епископ Сионий и Знеполският Епископ Арсений.

Видео от Божествената Литургия на 31 август

.

31 август 2021, вторник – Полагане честния пояс на Пресвета Богородица; Св. свщмчк Киприан, еп. Картагенски; Св. Генадий, патриарх Константинополски. Имен ден на Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан – Божествена св. Литургия в катедралния храм “Св. Николай”

Posted by Старозагорска света митрополия on Monday, August 30, 2021

Видео от посрещането на Мощите на Свети Киприян Картагенски предния ден

.

Посрещане на мощите на Св. Киприан Картагенски в Стара Загора

Posted by Старозагорска света митрополия on Monday, August 30, 2021

Снимки от Божествената Литургия на 31 август

Снимки от посрещането на Мощите на Свети Киприян Картагенски предния ден

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal