Начало » Разни » COVID-19 » Позорни изказвания за коронавируса, ваксините и Украйна направи московският клирик Андрей Ткачов

Позорни изказвания за коронавируса, ваксините и Украйна направи московският клирик Андрей Ткачов

In other languages: UA


Позорни изказвания за коронавируса, ваксините и Украйна направи клирикът на Московската Патриаршия Андрей Ткачов, предава religionpravda.com.ua.

Ткачов, когото руските медии наричат „любимия проповедник на Патриарх Кирил“, сравни ковид ваксините с ботокс.

Те (жените) дошли ли са при нас да искат благословение, когато си инжектират химикали в мекото място? Не. А защо е нужно същите сега да ни тормозят нас с инжекции?“ – възмущава се московският поп.

По-късно той каза, че всеки сам трябва да реши дали да се ваксинира. Ткачов обаче посъветва хората преди да преминат към ваксинация, да се помолят.

Освен това, отец Андрей потвърди, че вярва, че пандемията от коронавирус е „световна конспирация“.

Припомняме, че по-рано същият свещеник наричаше хората, които влизаха в храмовете с маски – „атеисти“, заплашваше с божие наказание онези, които се осмеляваха да забранят на вярващите да посещават храмовете, и говореше, че коронавирусът е измислен, за да изгони хората от храмовете по Пасха

По отношение на Украйна, по възможно най-просташкия начин клирикът заяви:

Първо, Украйна не е братска. Казвам това директно. Наши братя живеят в Украйна, но самата Украйна, с цялата ѝ свинска идеология, бесовски манталитет и битов (народен) сатанизъм, в никакъв случай не е братска. През всичките двадесет години след разпадането на Съюза, тя не беше братска държава, а страна враждебна към Русия.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal