Подкрепа от Майката Църква Вселенската Патриаршия за засегнатите от катастрофалния пожар в североизточните предградия на Атина | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: EL EN UA


Негово Божествено Всесветейшество Вселенският Патриарх г-н г-н Вартоломей в телефонен разговор с Високопреосвещения Митрополит на Илион, Ахарнес и Петруполис г-н Атинагор изрази подкрепата и съчувствието на Майката Църква към всички, които са засегнати от бушуващия в този час катастрофален пожар във Варибомби, Адамес и съседните райони на предградията в Община Ахарнес, Атина.

Негово Всесветейшество молитва Бог да защити жителите на застрашените райони и да укрепи противопожарните сили, за да може пожарът да бъде потушен в най-скоро време.

Той помоли Митрополит Атинагор да предаде на Блаженейшия Архиепископ на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним чувствата на солидарност и подкрепа на Майката Църква, съобщава Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον | Ecumenical Patriarchate.

В този момент, пожарът е обхванал много райони от Община Ахарнес, най-вече в предградието Варибомби, където има бедстващи хора.

Ново съобщение от телефона на гражданска защита 112 за обща евакуация на жителите на Варибомби и селището Адамес беше изпратено преди няколко минути на всички жители в района. Съобщението гласи: „Ако сте във Варибоби или Адамес, евакуирайте се в Тракомакедонес от съображения за сигурност“.

Полицейските сили вече са в района, за да улеснят евакуацията на жителите на безопасни места.


DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal