Начало » Новини » България » Пловдивчани питат: „Къде е Църквата!? Нужна е молитва за дъжд!“

Пловдивчани питат: „Къде е Църквата!? Нужна е молитва за дъжд!“

PHOTO: Georgi Yakaliev


Пловдивчани, жители на село Югово и близките до него населени места искат митрополит Николай да измоли дъжд. Те смятат, че това е единственото решение да се сложи край на огненото бедствие, което вече пети ден настъпва и увеличава мащаба си. Всекидневно в помощ на огнеборци, горски и военни се включват все повече доброволци, но усилията им не са достатъчни, за да се справят с пламъците, обхванали гората над Югово. Хората са убедени, че молитва за дъжд от митрополит Николай ще доведе до желания резултат.

С редакцията на „Марица“ се свърза Красимира Хаджиева, която живее във Варна, но има близки и познати в селата, които са в епицентъра на бедствието. „Споделят ми, че всичко е задимено, че не могат да спят. Там гори борова гора, а пожарът всеки ден се разраства. Хеликоптерите са малко и не могат да свършат нужното. И аз тук питам къде е църквата? Тя е била редом до героите ни във войните, молила се е за тях постоянно. Винаги е била на първа линия при бедствия. Сега не е ли такова до Югово? Огънят настъпва! Нужна е молитва за дъжд!“, категорична е тя.

Източник: marica.bg

Още по темата: Солидарен ли е Свещеният Синод на Българската Патриаршия със засегнатите от пожарите в България и по света

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal