Пловдивският Митрополит Николай отново се срещна с руския посланик, агент на ФСБ Митрофанова. Този път – за откриването на пореден руски паметник в България | СНИМКИ


За пореден път Пловдивският Митрополит Николай се срещна с руската посланичка Елеонора Митрофанова.

Това се случи по време на откриването на поредния руски паметник в България, в памет на генерал Николай Петрович Брок в гр. Пазарджик.

Подобна прекалена близост, обвързаности и зависимости от Москва каквито си позволява синът на Методи Стоименов (офицер от УБО, а впоследствие оглавява взвод в Специалното поделение за борба с тероризма при Шесто управление на Държавна сигурност), дори митрополитите-агенти на ДС не са си позволявали.

Оказва се, че децата на агентите на ДС са по-лош вариант от самите агенти, т.е. те са изроден вариант. И се оказва, че децата на ченгетата са много по-вредни за Църквата, отколкото техните майки и бащи.

А какво ще правим с децата? Тъй като в Свещения Синод Пловдивският Митрополит Николай не е единственото дете на ченгета комунисти. Има и други подобни нему.

Дори както се вижда от действията на Николай, той се престарава да бъде по-добър от митрополитите-агенти на ДС в Синода.

На московското събитие в Пазарджик присъстваха още, залебежете, Георги Седевчов Първанов (президент на Република България 2002-2012; агент на ДС с псевдоним „Гоце“), както и личният много добър приятел на Митрополит Николай, комунист, доносник на ДС, червен олигарх и почетен консул на Руската Федерация в Пловдив – Георги Гергов. Разбира се, Митрополит Николай не може да отиде някъде без Здравко Димитров, масон и кмет на Община Пловдив (ГЕРБ).

Ето, това са приятелите на Николай Пловдивски. Това е неговото обкръжение. Хората от обкръжението му не са епископи, клирици и вярващи, а основно мутри, олигарси, агенти, комунисти и престъпници.

Митрополитът беше придружен от своя Викарен Епископ Арсений Знеполски, от духовния надзорник на Митрополията отец Деян Стоенчев, дякон Ангел Ангелов, както и от неотдавна тайно замонашения, а след това и ръкоположен за презвитер шофьор на Митрополит Николай – 23-годишния Йеромонах Максим Глухчев, с когото митрополитът живее.

И не на последно място е важно да се отбележи, че Пловдивският Митрополит Николай и Ловчанският Митрополит Гавриил оглавяват групата в Свещения Синод на Българската Патриаршия, която НЕ иска и НЕ желае, под московски натиск, да признае автокефалията на Православната Църква на Украйна, предоставена от Негово Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей.

Тези двамата митрополити бленуват да станат следващият Български Патриарх, подкрепен от Москва.

Пази Боже от такова развитие!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal