Папа Франциск призова международната общност да помогне за възстановяването на Ливан с конкретни дела, а не думи

Папа Франциск отправи призив към международната общност да помогне на Ливан „с конкретни жестове, а не само с думи“ в края на генералната аудиенция, като припомни експлозията преди една година в Бейрут.

Една година от експлозията на пристанището в Бейрут.


„Една година след ужасната експлозия, която причини смърт и разрушения – каза папата – мислите ми се насочват към тази скъпа страна, особено към жертвите, техните семейства, многото ранени и тези, които са загубили домовете и работата си, и всички които са загубили илюзията за живот. В деня на молитва и размисъл за Ливан, 1 юли миналата година, заедно с християнските религиозни водачи – припомни Папата – ние приветствахме стремежите и очакванията на ливанския народ, уморен и разочарован, и призовавайки Бог за светлина и надежда за преодоляване на тежката криза, днес обръщам се и към международната общност, с молба да помогне на Ливан да поеме по пътя на възраждането, с конкретни жестове, а не само с думи. Конкретни жестове“.

В тази перспектива, Светият Отец изрази пожеланието „текущата конференция, организирана от Франция и Организацията на обединените нации, да бъде ползотворна“. „Скъпи ливанци – завърши папата – желанието ми да дойда сред вас е голямо и неуморно се моля за вас, така че Ливан отново да бъде послание за братство и мир за Близкия изток“.

Източник: vaticannews.va

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal