Ограниченията за броя на вярващите и социалната дистанция бяха премахнати в храмовете в Белгия

In other languages: EL – FR – EN – NL


Консултативният комитет на Белгия даде зелена светлина на вероизповеданията да извършват своите религиозни ритуали от 01 септември 2021 г., без ограничения за броя на участващите и социално дистанциране между тях. Задължителна мярка остава само носенето на маска.

Съгласно министерското решение, публикувано в Официалния вестник на Белгия на 26 август 2021 г., се пояснява, че отстоянието от 1,5 метра вече не е валидно в местата за религиозно поклонение по време на богослуженията. Премахва се и максималният брой вярващи, които могат да присъстват.

Маската за лице остава задължителна при влизане в храма и по време на религиозния ритуал.

Свещената Митрополия на Белгия подчерта, че тези мерки не се прилагат за региона Брюксел, а допълнителните мерки, включени в протоколите от юни 2021 г., все още са в сила.

Гореспоменатото не означава, че вече не трябва да внимаваме, тъй като вирусът все още не е победен. За тази цел правителството ни призовава да продължим да прилагаме мерките за сигурност и да се ваксинираме“, се заключава в съобщението.

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Βελγίου, Ἐξαρχία Κάτω Χωρῶν καὶ Λουξεμβούργου | Archevêché de Belgique, Exarchat des Pays-Bas et de Luxembourg | Aartsbisdom van België en Exarchaat van Nederland en Luxemburg

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal