Начало » Разни » COVID-19 » Ограниченията за броя на вярващите и социалната дистанция бяха премахнати в храмовете в Белгия

Ограниченията за броя на вярващите и социалната дистанция бяха премахнати в храмовете в Белгия

In other languages: EL – FR – EN – NL


Консултативният комитет на Белгия даде зелена светлина на вероизповеданията да извършват своите религиозни ритуали от 01 септември 2021 г., без ограничения за броя на участващите и социално дистанциране между тях. Задължителна мярка остава само носенето на маска.

Съгласно министерското решение, публикувано в Официалния вестник на Белгия на 26 август 2021 г., се пояснява, че отстоянието от 1,5 метра вече не е валидно в местата за религиозно поклонение по време на богослуженията. Премахва се и максималният брой вярващи, които могат да присъстват.

Маската за лице остава задължителна при влизане в храма и по време на религиозния ритуал.

Свещената Митрополия на Белгия подчерта, че тези мерки не се прилагат за региона Брюксел, а допълнителните мерки, включени в протоколите от юни 2021 г., все още са в сила.

Гореспоменатото не означава, че вече не трябва да внимаваме, тъй като вирусът все още не е победен. За тази цел правителството ни призовава да продължим да прилагаме мерките за сигурност и да се ваксинираме“, се заключава в съобщението.

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Βελγίου, Ἐξαρχία Κάτω Χωρῶν καὶ Λουξεμβούργου | Archevêché de Belgique, Exarchat des Pays-Bas et de Luxembourg | Aartsbisdom van België en Exarchaat van Nederland en Luxemburg

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal