Начало » Новини » България » Новата Игуменка на Горноезеровския Монастир Монахиня Ксения: Идвам с мир и любов в обителта

Новата Игуменка на Горноезеровския Монастир Монахиня Ксения: Идвам с мир и любов в обителта


Както по-рано ви съобщихме, от Сливенска Митрополия отстраниха старата игуменка на Горноезеровския Монастир – Монахиня Серафима, и назначиха нова – Монахиня Ксения Станева.

Идвам с мир и любов и се надявам да стихнат неприятностите в манастира. Не сме проявявали грубост към майка Серафима и тя ще остане като почетна проигумения на покой. Това означава, че може да живее в манастира, както и нейни близки. Надявам се да създам сестринство.“ – каза Монахиня Ксения пред flagman.bg.

Припомняме, че Викарният Епископ на Сливенска Митрополия г-н Иеротей Агатополски заяви за Doxologia Infonews следното: „Монахиня Серафима се жалва по медиите, а инъче кълне наред. Заповедта за нейното отстраняване е от 1 януари 2021. Осем месеца я чакахме. В един момент даже имаше възможност да влезем мирно и тихо, но тя заплаши и прокълна жената, която се грижеше за нея. Последната беше толкова уплашена, че върнала ключовете и избягала. Как да се влезе в манастира, като той от две години е заключен, а тя не допуска никого. Нито викарий, нито архиерейски наместник. Монахиня Серафима ще остане проигуменка на Горноезеровския Манастир, без да се меси в управлението на обителта. А новата Игуменка Ксения има задължение да се грижи за нея. От Сливенска Митрополия ще бъдат отпуснати парични и материални средства за ремонт и възстановяване на манастира. Очаква се, че дарители от Бургас също ще помогнат.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal