Начало » Новини » Светът » Митрополията на Тира отрече Митрополит Епифаний да е изпратил писмо с оставката си до Синода на Еладската Църква

Митрополията на Тира отрече Митрополит Епифаний да е изпратил писмо с оставката си до Синода на Еладската Църква

In other languages: EL


Вчера всички медии в Гърция публикуваха новината, че Митрополитът на Тира, Аморгос и островите г-н Епифаний е депозирал чрез писмо до Постоянния Свещен Синод на Еладската Църква своята оставка. Тогава според информацията писмото е било внесено за разглеждане в Синода от Архиепископа на Атина Йероним II.

Впоследствие обаче валидността на това писмо беше поставена под въпрос.

Малко по-късно Свещената Митрополия на Тира, Аморгос и островите излезе с официално комюнике, в което твърди, че Митрополит Епифаний не си е подавал оставката.

„Свещената Митрополия на Тира, Аморгос и островите, имайки предвид публикациите, които видяха бял свят и разпространиха несъществуващата новина за предполагаемата оставка на Високопреосвещения Митрополит на Тира, Аморгос и островите г-н Епифаний, с основателно възмущение и недоумение за целесъобразност, завява че въпросът с оставката на местния Пастиреначалник не е поставен.

Негово Високопреосвещенство изпълнява своите законови и канонични задължения, осъществява пастирските си грижи за своята Митрополия и си запазва правото да предприеме съдебни действия срещу всеки, който се осмели и наруши каноничния ред в Еладската Църква“, се казва в комюникето на Митрополията на Тира.

Днес в четвъртък се очаква изпратено до Синода от нашия Архиерей писмо да бъде прочетено на днешното заседание, за да се удостовери неговата вярност.

В същата информация се посочва, че Митрополитът на Тира не е подавал оставка и вече е уведомил Синода със съответния документ.

Източник: skai.gr

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal