Митрополитът на Самос Евсевий е транспортиран в Атина заради фрактура на десния му крак

„…в скърби, в нужди, в утеснение…“ (2 Кор. 6:4)

In other languages: EL


Митрополитът на Самос, Икария и Корсеон г-н Евсевий беше транспортиран в Атина, след кратка хоспитализация в Главната болница на Самос, поради фрактура на десния крак, вследствие на злополука.

Комюнике на Свещената Митрополия на Самос, Икария и Корсеон

„…в скърби, в нужди, в утеснение…“ (2 Кор. 6:4)

Обединяваме нашите молитви за здравето и за Божията помощ за нашия Високопреосвещен Пастиреначалник г-н Евсевий, който вчера в неделя, 01 август, в Митрополитския Храм на Свети Николай след Божествената Литургия за Събора на Светите мъченици от Самос, претърпя, заради злополука, фрактура на вътрешния и външния глезен на десния крак. Според становището на лекуващите го лекари, Негово Високопреосвещенство е откаран в Атина, където се лекува в очакване на утрешната хирургическа интервенция.

По негово желание, въпреки принудителното му отсъствие, двете планирани събития за отбелязване на 200-годишнината от Гръцката революция от 1821 г. ще се проведат нормално, на 04 август в Питагорион и на 07 август в Карловаси.

Благодарим на всички от все сърце за изразената по разнообразен начин емоционална подкрепа. Горещо молим за вашето сърдечно съучастие във всекидневните параклиси към Пресвета Богородица, като молитстваме за бързото възстановяване на неговото здраве и за по-бързото му завръщане на нашите гранични острови.

Източник: imsamou.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal