Начало » Новини » Светът » Митрополитът на Морфу Неофит отказа да си сложи маска, поради което не беше допуснат в съда за дело, което се води срещу него | СНИМКИ

Митрополитът на Морфу Неофит отказа да си сложи маска, поради което не беше допуснат в съда за дело, което се води срещу него | СНИМКИ

In other languages: EL UA


Автор: Йордан Георгиев

На 04 август 2021, известният със своите конспирации, чудеса, пророчества, антиваксърство и антимаскърство, Митрополит на Морфу г-н Неофит от Древната Правосалавна Църква на Кипър трябваше да се яви на дело в Окръжия съд на Никозия, заведено срещу него, защото отказа да заплати наложената му глоба от 300 евро за неспазне на противоепидимичните мерки по време на празника Свето Богоявление от 06 януари 2021.

Срещу митрополита е заведено досъдебно производство за подбудителство към извършване на престъпление и престъпления по закона за изчистване на заразите.

Както неговият адвокат, г-н Никос Клиридис, заяви пред Cyprus Times, Митрополит Неофит „като обикновен архиерей упражнява своите религиозни задължения и покани вярващите да присъстват на празника Богоявление. Той направи това, което Христос каза „който иска да дойде след мен“. Той не е подстрекавал и подбуждал никого, затова не приема тези обвинения“.

Но Христос не е казал „не спазвайте законите и правилата, елате и се заразете всички за да умрете“. Христос е ЖИВОТ, а този който призовава хората към смърт е самият дявол. Жалко е, когато духовници профанизират и лукавстват с откъси от Светото Писание, оправдавайки своите престъпления, нарушения и безобразно поведение с нашия Господ Иисус Христос.

Според информацита на Cyprus Times, Митрополитът на Морфу е останал извън сеъдебната зала, тъй като е отказал да носи защитна маска срещу коронавирус.

Носенето на маска в затворено пространства на територията на Кипърската Република е абсолюно задължително.

Поставих въпроса пред съда, че той трябва да бъде допуснат съгласно Конституцията на страната, която защитава правата на обвиняемия пред съд“, заяви неговият адвокат.

Пред съдебната палата се бяха събрали граждани с банери и лозунги в подкрепа на Митрополита на Морфу. Те не бяха повече от 10 души.

На лозунгите пишеше: „Долу ръцете от нашия Владика“, „Митрополите на Морфу ние сме с Вас“ и т.н.

Делото на Митрополита на Морфу е насрочено за 24 септември, след отказа му да сложи маска, поради което той не може да присъства в съдебната зала.

Законите са за всички, вкл. и за митрополити и клирици с антимаскърско мислене!

Източник: cyprustimes.com

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal