Митрополитът на Морфу Неофит е заразен с коронавирус

In other languages: ELEN MK


През последните дни Преосвещеният Митрополит на Морфу г-н Неофит е имал леки симптоми, които са наподобявали на коронавирус. Вчера му е направен PCR тест за COVID-19, който е се е оказал положител за вируса.

Митрополит Неофит освен, че е известен със своите конспиративни теории, пророчества и чудопоклонство, през последната една година се прочу и с отричането на COVID-19, ваксините и маските. Сега той самият е заразен с това, което той отричаше и беше причина за заразяването на хиляди вярващи християни, послушали неговите антихуманни и антиевангелски съвети.

В последните месеци той самият се явява един от най-острите критици на ваксините и носенето маски.

Дори преди време заяви, че пандемията от коронавирус е резултат от плътските грехове на човечеството.

От телевизия Alpha Κύπρου са се свързали с Митрополит Неофит, който е потвърдил, че е заразен с коронавирус и че има леки симптоми.

Здравословното му състояние към този момент е добро. Повече не е искал да коментира.

Важно е да се отбележи, че Митрополит Неофит не е ваксиниран срещу коронавирус и неколкократно в публичните си изяви той категорично се противопоставя на всичко, свързано с коронавируса.

Това, което отричаше го сполетя и него. Митрополит Неофит оглавява християно-талибаните в Древната Църква на Кипър, както и тези, които са му почитатели от другите поместни Църкви.

Бог да го просветли и да му даде разум и мъдрост, да го избави от конспирациите и помрачението, в което е изпаднал, за да прозре какъв грях е извършил, отричайки вирус, убил милиони и оставил последствия в организма на близо 1 млрд. души по света.

Припомняме също, че на 06 януари 2021 той наруши демонстративно противоепидимичните мерки в Кипър, за което беше глобен 300 евро. После той отказа да плати глобата, поради което беше изправен на съд в началото на този месец. Той отказа да сложи маска и за това остана пред сградата на съда. Съдията отложи делото за месец септември 2021 г.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal