Начало » Новини » Светът » Митрополитът на Мандиния Александър посети Монастира Ксенофонт на Света Гора | СНИМКИ

Митрополитът на Мандиния Александър посети Монастира Ксенофонт на Света Гора | СНИМКИ

In other languages: EL


На 28 август 2021, в Света Гора съгласно юлианския календар се чества празникът Успение на Пресвета Богородица.

В всяка една килия, колиба, скрит и монастир монасите прославят Владичицата, Началничка и Игумения на Атон, Майката Божия, Майка на всички монаси, но и на всички човеци. През цялата нощ на горящи свещи монасите отправят молитви и просби за спасението на света.

В Свещения, Царски, Ставропигиален и Патриаршески Монастир на Ксенофонт, след покана на неговия Игумен Архимандрит Алексий и след каноничното разрешение на Всесветейшия Вселенски Патриарх г-н г-н Вартоломей, Високопреосвещеният Митрополит на Мандиния и Кинурия г-н Александър възглави всички последования по случай празника Успение Богородично.

На 27 август 2021 започнаха религиозните чествания още с благодарствения молебен (Доксология) по случай пристигането на Митрополита, с отправяне на приветствено слово на Игумена, съответно на госта Митрополит на Мандиния.

Следобед започна Вечернята за празника, след това последва всенощното бдение (Агрипния) заедно с Божествената Литургия, което приключи на сутринта. Така завърши и празничният цикъл на Успение Богородично.

След това, всички гости бяха поканени на празничен обяд по случай празника.

Ако за всеки християнин, Богородица и Майка, то за монасите Тя е нещо повече – тя е възпитателка, Старица и мост, който ще ги отведе от земята на небето“, каза Митрополит Александър по време на празничния обяд.

Източник: orthodoxtimes.gr

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal