Митрополитът на Кириния Хрисостом се помоли заедно с вярващите от ПЦУ в Ривненска Епархия | СНИМКИ

In other languages: UA


В неделя, 01 август 2021, Преосвещеният Ривненски и Острожки Архиепископ Иларион (Процик), по покана на протоиерей Андрей Овдиюк, възглави Божествената Литургия в Храма Света Троица в село Посягва, Хощанско архиерейско наместничество, Ривненска област.

Преосвещеният Митрополит на Кириния г-н Хрисостом от Древната Православна Църква на Кипър взе молитвено съучастие.

Това съобщава официалният сайт на Ривненската и Острожка Епархия на Православната Църква на Украйна.

По време на малкия вход, с благословението на Негово Блаженство Митрополит Епифаний, на протоиерей Олег Святецки беше награден с правото да носи митра, а на предстоятеля на храма протойерей Андрей Овдиюк, правото да носи кръст с орнаменти.

По време на службата беше отправена молитва за прекратяване на пандемията от коронавирус и установяване на справедлив мир в Украйна.

След Божествената Литургия Архиепископ Иларион се обърна към вярващите с поучително слово и поздрави всички за празника. Също така редица високопоставени лица бяха наградени с благословените от Архиепископа грамоти.

Ще припомним, че Митрополитът на Кириния пристигна в Киев за да отпразнува Покръстването на Рус-Украйна. Той се срещна с Киевския Митрополит Епифаний за да предаде поздравите на Кипърския Архиепископ Хрисостом II.

Митрополит Хрисостом съслужи с Киевския Митрополит Епифаний по случай празника на Рус-Украйна.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal