Митрополитът на Замбия Йоан беше изписан от болницата след лечение от post-COVID синдром

In other languages: EL


Митрополитът на Замбия г-н Йоан изказа своите благодарности към лекарите и медицинския персонал на ковид отделението в Главната болница на Атина за болести на гръдния кош „Сотирия“ за оказаното лечение и грижа, които са му оказали за 18-те дена на хоспитализация с коронавирус, както и на техните колеги за post Covid лечението в Университетската болница в Атина „Егинитио“.

На изхода на болницата, Митрополит Йоан дълбоко развълнуван заяви:

С Божията помощ и големия принос на лекуващите лекари и медицински персонал бях изписан от болница „Сотирия“, където бях хоспитализиран с Covid-19. След това, бях приет в болница „Егинитио“ с post Covid синдром. Чувствам се задължен да благодаря публично и от сърце на лекарите, специалистите както и на медицинския болничен персонал на болница „Сотирия“. Бих искал също така да благодаря на братята Архиереи и клирици, както на всички, които отправиха своите молитви за мен, техните съобщения, изпратени до мен през моята четиридесетдневна перипетия. Това беше балсам за мен за трудните чсове, които изкарах. Топлосърдечно ви моля всички да спазвате правилата и мерките на компетентните здравни власти. Ограничете се, дисциплинирайте се и се защитете. С тази ваша позиция и поведение ще защитите както вашето здраве и живот, така и вашите любими. Горещо молитствам Бог да помогне да премине тази пандемия и да настъпи мир и здраве по света“.

Негово Високопреосвещенство получи документа си за изписване от болницата и заедно с консула на Република Замбия в Гърция г-жа Роуз Чизи напусна територията на лечебното заведение.

Източник: orthodoxianewsagency.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal