Начало » Новини » Светът » Митрополитът на Гумениса Димитрий посети Митрополита на Коринт Дионисий | СНИМКИ

Митрополитът на Гумениса Димитрий посети Митрополита на Коринт Дионисий | СНИМКИ

In other languages: EL


Днес на 24 август 2021, Високопреосвещеният Митрополит на Гумениса, Аксиуполис и Поликастрон г-н Димитрий, направи протоколно посещение в офисите на Свещената Митрополия на Корин, където имаше лична среща с Високопреосвещения Митрополит на Корин г-н Дионисий. На срещата просъства и Протосингелът на Свещената Митрополия Преосвещеният Епископ на Кенхреес г-н Агапий.

В топла атмосфера Митрополит Дионисий и Митрополит Димитрий обсъдиха въпроси, свързани със съвременните църковни новини, както и такива свързани с местната Коринтска Църква, тъй като, както е известно, Митрополитът на Гумениса е от коринтски произход.

Митрополит Дионисий покани Митрополита на Гумениса да освети с присъствието си местния празник на родното му място „Панагия Ятриса“ в Лутраки, на 07 и 08 септември 2021 г., но митрополитът заради вече поети ангажименти заяви, че няма да писъства, но благодари на митрополита за братската му покана като обеща в бъдеще да приеме поканата.

Накрая Митрополитът на Коринт благодари на Митрополита на Гумениса за братолюбивото му посещение като пожела Бог да го укрепи в богатото му архиерейско служение и особено през този период, след като е поел и задълженията на наместник на овдовялата Митрополия на Полиани и Килкис, до избора на нов митрополит.

Източник: Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal