Митрополитът на Австрия и Екзарх на Унгария Арсений изрази подкрепа към жертвите на пожарите в Гърция

In other languages: EL   DE


В своето комюнике, Високопреосвещеният Митрополит на Австрия, Екзарх на Унгария и Средна Европа г-н Арсений благодари на Австрия за доброволците и оборудването, което предостави на Гърция като се надява, че възстановяването на нормалния живот ще дойде по-скоро.

Митрополит Арсений заяви също, че ще бъде близо до пострадалите от горските пожари.

Ето какво заяви Митрополит Арсений в публикуваното от Митрополията на Австрия комюнике:

За пореден път Гърция е засегната от няколко големи и опустошителни пожара, които вече костваха домовете и поминъка на хиляди много хора. Изключително интензивната и дълготрайна жега ескалира катастрофалното явление, а в същото време окончателното му изчезване е непредсказуемо. Отправяме нашите съболезнования към всички, които са загубили домовете си през последните няколко дни както и цялото си имущество, станало жертва на пламъците. Нека Господ Бог даде на починалия при пожарите доброволец вечен покой в Царството Небесно, да изцели и укрепи ранените, да подкрепи и укрепи всички онези, които са загубили цялото си имущество за много кратко време!

Окуражаващо е обаче, че неприятните и опасни обстоятелства са породили голяма вълна от солидарност с тези, които са засегнати от горските пожари в Гърция. Пожарникари, лекари и доброволци от цяла Европа и другаде се събраха в страната, за да се борят срещу пожара и да подкрепят жертвите. Австрия също изпрати контингент от доброволци и пожарни автомобили, за което сме много благодарни. Финансова подкрепа от държави, църкви, социални институции, но и от много частни дарители се изпраща в Гърция, за да облекчи най-големите страдания и да даде шанс на хората да възстановят загубеното.

Свещената Митрополия на Австрия също би искала да даде своя принос и да подкрепи своите братя и сестри в Гърция в този момент на нужда, точно както през последните години често сме подкрепяли нашите ближни в извънредни ситуации по целия свят.

Затова умоляват всички вярващи и приятели на Митрополията на Австрия, както и всички хора с добра воля, също да подкрепят тези усилия и да изпратят своите молитви и активна помощ на хората в Гърция. Дарения в подкрепа на жертвите от пожарите могат да бъдат преведени по следната сметка:

Metropolis von Austria

IBAN : AT14 3200 0001 0660 4771

BIC : RLNWATWW

Betreff : Feuer Griechenland

Молим Бог да ви въздаде за помощта, която предлагате на своите ближни!

От Свещената Митрополия на Австрия

Източник:  Μητρόπολη Αὐστρίας, Ἐξαρχία Οὑγγαρίας καί Μεσευρώπης | Metropolis von Austria, Exarchat von Ungarn und Mitteleuropa

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal