Изходно последование на блаженопочившия Митрополит на Перистери Климент | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: EL


Днес на 16 август 2021, в Митрополитския Храм Благовещение Богородично в Перистери, Атина беше отслужено Изходното последование на блаженопичившия Митрополит на Перистери г-н Климент, който се престави в Господа на 67-годишна възраст на 14 август 2021.

То беше възглавено от Негово Блаженство Архиепископът на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним в съслужение с Високопреосвещените Митрополити на Монемвасия и Спарта г-н Евстатий, на Никея г-н Алексий, на Кесариани, Виронас и Имитос г-н Даниил и на Месиния г-н Хрисостом.

Съмолитвено участие в Изходното последование взеха Високопреосвещените Митрополити на Гвинея г-н Георги, представител на Александрийския Патриарх в Атина, на Птолемаида г-н Емануил (Александрийска Патриаршия), на Крини и Патриаршески Екзарх на Малта г-н Кирил (Вселенска Патриаршия), на Неа Смирни г-н Симеон, на Пирея г-н Серафим, на Тива и Левадия г-н Георги, на Илион, Ахарнес и Петруполис г-н Атинагор, наместник на Свещената Митрополия на Перистери, на Неа Йония г-н Гавриил, на Глифада г-н Антоний, на Арголида г-н Нектарий, на Врестени г-н Теоклит, на Фанари г-н Агатангел и Преосвещените Епископи на Ореи г-н Филотей, Главен секретар на Свещения Синод на Еладската Църква и на Роги г-н Филотей.

Също така представители на местните власти и множество вярващ народ изпратиха своя Архиерей към Царството Небесно.

Главният секретар на Синода на Еладската Църква, Епископът на Ореи г-н Филотей прочете прощалното слово от името Синода.

Прощалното слово от името на Община Перистери беше прочетено от кмета на Общината г-н Андреас Пахатуридис.

Главният архиерейски наместник на Митрополията на Перистери, протопрезвитер Елефтериос Куналакис прочете прощалното слово от името на Свещения Клир на Митрополията.

Митрополит Климент беше погребан в общинското гробище на Перистери.

Бог да го прости! Царство му Небесно!

Εξόδιος ακολουθία μακαριστού μητροπολίτη Περιστερίου κυρού Κλήμεντος προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου. Ρεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης

Posted by Orthodoxia.Info on Monday, August 16, 2021

Ταφή μακαριστού μητροπολίτη Περιστερίου κυρού Κλήμεντος στο δημοτικό κοιμητήριο Περιστερίου. Ρεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης

Posted by Orthodoxia.Info on Monday, August 16, 2021

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal