Начало » Новини » Светът » Изходно последование на блаженопочившия Митрополит на Перистери Климент | VIDEO & СНИМКИ

Изходно последование на блаженопочившия Митрополит на Перистери Климент | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: EL


Днес на 16 август 2021, в Митрополитския Храм Благовещение Богородично в Перистери, Атина беше отслужено Изходното последование на блаженопичившия Митрополит на Перистери г-н Климент, който се престави в Господа на 67-годишна възраст на 14 август 2021.

То беше възглавено от Негово Блаженство Архиепископът на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним в съслужение с Високопреосвещените Митрополити на Монемвасия и Спарта г-н Евстатий, на Никея г-н Алексий, на Кесариани, Виронас и Имитос г-н Даниил и на Месиния г-н Хрисостом.

Съмолитвено участие в Изходното последование взеха Високопреосвещените Митрополити на Гвинея г-н Георги, представител на Александрийския Патриарх в Атина, на Птолемаида г-н Емануил (Александрийска Патриаршия), на Крини и Патриаршески Екзарх на Малта г-н Кирил (Вселенска Патриаршия), на Неа Смирни г-н Симеон, на Пирея г-н Серафим, на Тива и Левадия г-н Георги, на Илион, Ахарнес и Петруполис г-н Атинагор, наместник на Свещената Митрополия на Перистери, на Неа Йония г-н Гавриил, на Глифада г-н Антоний, на Арголида г-н Нектарий, на Врестени г-н Теоклит, на Фанари г-н Агатангел и Преосвещените Епископи на Ореи г-н Филотей, Главен секретар на Свещения Синод на Еладската Църква и на Роги г-н Филотей.

Също така представители на местните власти и множество вярващ народ изпратиха своя Архиерей към Царството Небесно.

Главният секретар на Синода на Еладската Църква, Епископът на Ореи г-н Филотей прочете прощалното слово от името Синода.

Прощалното слово от името на Община Перистери беше прочетено от кмета на Общината г-н Андреас Пахатуридис.

Главният архиерейски наместник на Митрополията на Перистери, протопрезвитер Елефтериос Куналакис прочете прощалното слово от името на Свещения Клир на Митрополията.

Митрополит Климент беше погребан в общинското гробище на Перистери.

Бог да го прости! Царство му Небесно!

Εξόδιος ακολουθία μακαριστού μητροπολίτη Περιστερίου κυρού Κλήμεντος προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου. Ρεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης

Posted by Orthodoxia.Info on Monday, August 16, 2021

Ταφή μακαριστού μητροπολίτη Περιστερίου κυρού Κλήμεντος στο δημοτικό κοιμητήριο Περιστερίου. Ρεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης

Posted by Orthodoxia.Info on Monday, August 16, 2021
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal