За първи път в Украйна бе присъдена титлата Архонт | СНИМКИ

In other languages: UA EL EN


По предложение на Митрополита на Киев и на цяла Украйна Епифаний, на 23 август 2021 Вселенският Патриарх Вартоломей, който е на посещение в Украйна, присъди титлата Архонт на благодетеля на Православната Църква на Украйна Андрий Мацола.

Тържествената молитва и награждаването се състояха в резиденцията на Предстоятеля на ПЦУ.

Обръщайки се към Мацола и гостите на събитието, Негово Всесветейшество отбеляза, че Майката Църква в продължение на много векове е почитала с това високо отличие достойните хора по света, които имат значителен принос за развитието на Църквата, отдавайки ѝ всичко, което имат: било то материално или морално.

Негово Блаженство Митрополит Епифаний се обърна към нас с молба, като ни разказа за целия Ваш принос за развитието на Православната Църква на Украйна, и ние с радост приехме това предложение, като Ви връчваме почетното звание Архонт на Константинополската Църква. Ние, двамата предстоятели, искаме да Ви приветстваме и да Ви благодарим, че се опитвате да поставите солидна основа за тази млада Църква, която все още е в начален стадий на развитие, а Вие сте сред хората, благодарение на които тя започна своето житие.“ – каза още Вселенският Патриарх Вартоломей.

Тук може да видите всичко от посещението на Вселенския Патриарх в Украйна.

Източник: pomisna.info

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal