Завърши летният лагер за деца в Лопушанския Монастир | СНИМКИ


На 31 юли завърши последната смяна на православния детски лагер, който се осъществи с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил.

Лагерът се състоя в три последователни смени, съставени отделно от момичета и момчета. Мотото на тазгодишния лагер са думите на Господ Иисус Христос: “Аз съм пътят и истината и животът“ (Иоан. 14:6).

Лагерната програма включваше беседи за вярата, църковния живот, житията на светиите, чествани през време на различните смени и християнските добродетели. По ръчен труд децата изработваха картички, кръстове от природни материали, восъчни свещички и други църковни предмети.

В лагера децата откриха нови приятели, участваха екипно в различни спортни и познавателни игри. Лагерниците вземаха активно участие в ежедневните богослужение на манастира, както и в светите тайнства на църквата – Изповед и Свето Причастие.

В края на всяка смяна те представяха пред родителите си, научените стихотворения за различни светии, църковните песнопения: „Святий Боже“, „Чистая Дево“, тропар на св. Кръст, тропар на св. Иоан Рилски, „Богородице Дево“ и др. и представяха пиеса по притчата „Стопанина и Неговите работници“ (виж Мат. 20:1-16).

Нека доброто семе на словото Божие, посято в чистите детски души, възраства в добър плод на Христовите добродетели!

Източник: Видинска Митрополия

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal