ЕКСКЛУЗИВНО: След призива на Doxologia Infonews, пръв сред архиереите Доростолският Митрополит Яков отслужи молитва за прекратяване на пожарите в България и по света | СНИМКИ


След като Doxologia Infonews няколко пъти настоя, че е крайно време патриархът и митрополитите да отслужат ако не общи, то поне по отделно някакви молебени за прекратяване на бушуващите пожари, които отнеха домовете и животите на много хора, пръв Доростолският Митрополит Яков, в съслужение с клирици от неговата Свещена Митрополия, отслужи молитва за всички страдащи от пожарите и наводненията в България и по света. Това се случи след Вечернята на 5 август 2021 в Митрополитския Храм Свети Апостоли Петър и Павел в Силистра.

Същевременно Високопреосвещеният Митрополит Яков обяви, че на 6 август 2021 – Преображение Господне – отново ще отслужи молитвено последование заради тези бедствия, като нареди същото последование да се отслужи от всички клирици в неговата Епархия.

От Doxologia Infonews поздравяваме Митрополит Яков, който пръв сред патриарха и всички останали митрополити се вслуша в призива ни и осъзна, че архипастирското служение е служение на хората, а не на личния комфорт и егоизъм.

Прекланяваме се пред архипастирските действия и грижа на Високопреосвещения Доростолски Митрополит г-н Яков.

Бог да пази всички хора и животни по света от бедствия, и да облекчи страданията на засегнатите, а покойните – да прегърне в Своите обятия!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal