ЕКСКЛУЗИВНО: Митрополитът на Илион Атинагор обиколи опожарените райони в неговата Епархия | СНИМКИ

In other languages: EL


Днес на 07 август 2021, Високопреосвещеният Митрополит на Илион, Ахарнес и Петруполис г-н Атинагор отново отиде в районите от неговата Епархия, които са пострадали от пожара, но този път за да направи пълна обиколка на всички жилищни сгради, имоти на Църквата, храмове, монастири, горски масиви, паркове и природни резервати, върху които има сериозни щети след пожара.

По-конкретно той направи обиколка в двата големи района Варибомби и Тракомакедонес, които са разположение в североизточната част на Атина.

Огромни масиви вечнозелени гори и храстовидна растителност, както и маслинови гори са унищожени. Флората и фауната с района е сериозно пострадала. Има сериозни поражения по жилищните сгради в районите на Варибомби, Ахарнес, Петруполис и Тракомакедонес.

„Тези моменти, които преживяваме за едно голямо изпитание, но не губим нашата вяра в Бога. Църквата винаги е до пострадалия гражданин и го подкрепя духовно. Молитваме пожарите в най-скоро време на бъдат ограничени и да не оплакваме жертви“, заяви със свито сърце Митрополит Атинагор.

Снимков материал на различни райони, които е посетил Митрополит Атинагор:

Източник: ope.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal