ЕКСКЛУЗИВНО: Вселенският Патриарх преди малко кацна на международното летище в Киев | СНИМКИ

In other languages: ELENUA RUS SRB


Преди малко Негово Божествено Всесветейшество Вселенският Патриарх г-н г-н Вартоломей кацна на международното летище в Киев. Там той беше посрещнат от министър-председателя на Украйна Негово Превъзходителство г-н Денис Шмигал, Негово Блаженство Митрополита на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний и множество политически, правителствени и църковни представители.

Вселенският Патриарх беше посрещнат с всички необходими съгласно протокола почести за високопоставени гости.

При посрещането присъства и Негово Превъзходителство посланика на Гърция в Киев г-н Василиос Борновас.

Негово Всесветейшество е придружаван от Високопреосвещените Митрополити Старци на Халкидона г-н Емануил, на Адрианопол г-н Амфилохий и на Филипи, Неполис и Тасос г-н Стефан, от Високопреподобните Архимандрити г-н Григориос Франгакис, Главен секретар на Светия и Свещен Синод на Вселенската Патриаршия и Великия Сингел г-н Яковос Крочак, Патриаршеския дякон г-н Йеронимос Сотирелис, г-н Николаос-Георгиос Папахристу, директор на пресслужбата на Патриаршията, както и от г-н Панайотис Графиаделис и г-н Дамианос Бардакцис и от секретарите на Патриаршията.

Той ще остане в страната до 24 август вкл, съобщиха от пресслужбата на Вселенската Патриаршия.

(обновено, 21:55 ч.)

Аз лично приветствах Вселенския Патриарх Вартоломей в Украйна. Символично и важно посещение за държавата ни. Делегацията на Вселенската Патриаршия ще участва в тържествата, посветени на 30-годишнината от възстановяването на нашата независимост. Благодарих за подкрепата, предоставена на Украйна и украинския народ от Негово Всесветейшество“, написа в Telegram премиерът на Украйна г-н Денис Шмигал.

Поздравяваме Ваше Всесветейшество на украинска земя и очакваме с нетърпение Вашето посещение. Украйна поздравява Вселенския Патриарх“, заяви Негово Блаженство Митрополит Епифаний на Вселенския Патриарх.

Ваше Блаженство, ние се радваме да дойдем в Украйна по ваша покана и по покана на уважаемия президент Володимир Зеленски“, каза Патриарх Вартоломей.

Тук може да видите всичко от посещението на Вселенския Патриарх в Украйна.


DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal