Деспина Ванди отговори на провокативните изявления на Митрополита на Пирея, че за пожарите са виновни хомосексуалистите: Жалко е, че излъчва от себе си толкова омраза

In other languages: EL


В свой пост в Instagram и по-конкретно в insta story, известната гръцка певица Деспина Ванди отговори на провокативните изявления на Високопреосвещения Митрополит на Пирея г-н Серафим, че за пожарите в Гърция са виновни хомосексуалистите.

Тя написа в Instagram следното: „Жалко е един човек, който би трябвало да бъде посредник на любовта, да излъчва от себе си толкова омраза“.

По-конкретно, Митрополитът на Пирея Серафим, известен с изключително крайните си виждания, публикува една статия в църковен сайт със заглавие „Истините за бедствието“, чрез която се опитва да направи връзка между опустошителните пожари в Гърция и по света със защитените от закон права на хомосексуалистите, ни съобщава lifo.gr.

Митрополитът на Пирея направи един „анализ“ за катастрофалните пожари, стигайки до мракобесния извод, че това е божие наказание:

С любов към управляващите бих им казал, че когато предвиждат отмяната на човешката онтология и физиология и я закрепват със закон като уж човешко право (права на LGBT общността – Бел. прев.), въпреки че няма никаква връзка с човешката природа я разглеждат като качество в биографията за израстване в министерските постове. Управляващите не осъзнават, че това представлява обида (хула), а всяка обида получава възмездие и „праведна (законова – Бел. прев.) отплата“, понеже това се изисква от световния духовен Закон. Вече я получиха. И за съжаление я плащат и онези, които безропотно търпят. Нека всички се погрижим да се отрезвим, ако искаме божията подкрепа“, заяви между другото Митрополит Серафим.

Като заключение той остава да се разбере, че пожарите се свързват с някакъв вид наказание за „хулата“, извършена от правителството на Гърция със законовото закрепване правата на LGBT общността.

Мракобесната и изпълнена с омраза позиция на Митрополит Серафим предизвика крайно негативни коментари в цяла Гърция от потребители във фейсбук, туитър, политици, журналисти, интелектуалци, дори и у клирици от Еладската Църква и Вселенската Патриаршия.

Много потребители са гневни на митрополита, който се е възползвал от това огромно нещастие за цялата страна, където изгоряха хиляди хектари гори и хиляди хора, останаха без дом, след като им изгоряха жилищата. Слава Богу, че при такива катастрофални пожари е цяло чудо, че няма човешки жертви, освен един доброволец в Атина. Слава Богу, че нищо в държавата не зависи от Митрополит Серафим.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal