Начало » Новини » Светът » Делегация от светогорски монаси ще посети Виница за съслужение с Виницко-Барския Митрополит Симеон от ПЦУ

Делегация от светогорски монаси ще посети Виница за съслужение с Виницко-Барския Митрополит Симеон от ПЦУ

In other languages: UA


С благословението на предстоятеля на Православната църква на Украйна Негово Блаженство Митрополит Киевски и на цяла Украйна Епифаний, и по покана на Виницко-Барския митрополит Симеон, делегация от монаси от Света гора начело с игумена на манастира “Пантакратор” архимандрит Гавриил ще пристигне във Виница на 25 август 2021 година.

Делегацията включва и известния атонски иконописец и калиграф йеромонах Лука от манастира “Ксенофонт”, който пресъздаде върху пергамент текста на Томоса за автокефалията на Православната църква на Украйна.

Атонските монаси ще участват в Божествената литургия, която ще бъде отслужена в Преображенската катедрала във Виница на 25 август. Службата ще се ръководи от Виницко-Барския митрополит Симеон.

След Литургията ще има братско общение на атонските монаси с духовенството и вярващите във Виница. Митрополията кани всички да се помолят заедно и братски да общуват с гостите от Света гора. Литургията ще започне на 25 август от 9.00 часа.

Източник: hristianstvo.bg

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal