Начало » Новини » Светът » Датски пастор полудя по любовницата си и уби жена си заради нея

Датски пастор полудя по любовницата си и уби жена си заради нея


Когато 43-годишната му съпруга психолог Мария Якобсен изчезнала, датски свещеник казал, че страдала от депресия и е напуснала дома си, оставяйки пари и документи.

Но реалността се оказа много по-лоша. Всъщност Готард си намерил любовница, по която „полудял“ и решил да се разправи със съпругата си. Той дълго обмислял престъплението си, правейки списък с начини, по които може да убие жена си. „Това се превърна в своеобразно хоби за мен“, казва по-късно той.

Във фаталния ден свещеникът изчакал Мария да заведе децата на училище, ударил я по главата и я удушил. И тогава той хвърлил тялото в бъчва с киселина – вдъхновен от епизод от сериала „Breaking Bad“. Трупът обаче не бил напълно разложен. И тогава престъпникът разчленил останките, изгорил ги и ги погребал, пише inews.co.uk.

„Убих Мария, погубих живота й. Тя не заслужаваше такава съдба. Виновен съм, че лъжа и измамих всички вас. Бях истински разбойник. Потопих живота си в тъмнина, където искам да остана. Никой не трябва да ме съжалявау“ казва Томас Готард.

Въпреки сълзливите речи, изречени след това, той не си признавал до последно. Въпреки това служителите на реда откриха киселина в дома му и в историята на търсенето имаше такива запитвания като „изчезване“, „самоубийство“, „бъчви с нефт“ и т.н. „Единственото, за което съжалява, е, че е заловен“, каза прокурор Ан-Мете Сиеруп. Убиецът е осъден на 15 години затвор.

Източник: blitz.bg

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal