Начало » Новини » Светът » Гръкоправославната Църква в Австралия активно подкрепя програмата за ваксинация срещу COVID-19

Гръкоправославната Църква в Австралия активно подкрепя програмата за ваксинация срещу COVID-19

In other languages: EL – EN


Свещената Архиепископия на Австралия чрез своята енория-общност на Вси Светии в предградието Белмор, Сидни, дава практически принос за ускоряване на програмата за ваксинация срещу Covid-19, която се изпълнява от министерството на общественото здраве на щата Нов Южен Уелс в Австралия.

В продължение на три дни, от сряда 18 август до петък 20 август 2021, в закрития физкултурен салон на Гръкоправославния колеж „Вси Светии“ ще бъде предоставен безплатно за функционирането му като ваксинационен център. Голямата площ, както и лесният достъп до мястото, го правят подходящ за улесняване на работата на здравните специалисти при извършване на едновременни масови ваксинации.

Работното време на ваксинационния център през всеки един от трите дни ще бъде от 10:00 до 16:00 ч. Преподлага се, че дневно ще бъдат поставяни приблизително 450 дози от ваксината.

Министерството на общественото здраве на щата ще осигури необходимия здравен и помощен персонал, а доброволци от местната енория на Вси Светии ще бъдат там, за да помагат.

Свещената Архиепископия на Австралия потвърждава свощ ангажимент да сътрудничи със съответните органи и да допринася с всички подходящи средства за успешното изпълнение на програмата за ваксинация. Негово Високопреосвещенство Архиепископът на Австралия г-н Макарий призовава всички, както от гръцката общност, така и извън нея, да подкрепят това усилие, всеки според своята позиция и възможности, с цел преодоляване на настоящата пандемия възможно най-бързо.

Източник: Το Βήμα της Εκκλησίας

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal