В Закарпатието свещеник на Руската Православна Църква в Украйна е заподозрян в кражбата на сейф от храм на Православната Църква на Украйна | СНИМКИ

In other languages: UA


В петък вечерта, 30 юли 2021 г., служителите на реда пристигнаха пред вратата на къщата на Йоан Ткач, свещеник на Руската Православна Църква в Украйна, който живее в закарпатското селище Ясиня (село Плитоватий). Полицаите съобщиха за подозрение за извършване на престъпление от него по казуса с кражбата на сейф на църковната общност на Православната Църква на Украйна.

Това съобщи протойерей Виталий Кемин, архирейски наместник на Ясинянската околия на Хустската Епархия на РПЦвУ, според пропагандния руски сайт за фалшиви новини «СПЖ» .

Според „СПЖ“ свещеникът на Московската Патриаршия Йоан Ткач не е подписал призовката, където е записано, че е заподозрян за извършване на престъпление. Според него, призовката била оставена пред дома, където той живее. Заподозреният е предал получения документ на своя адвокат.

Открадването на църковния сейф от Храм Свето Преображение Господне, чиито енориаши се присъединиха към Православната Църква на Украйна през 2019 г., стана известно на 25 май 2021 г. Настоящият предстоятел на храма, свещеникът на ПЦУ протойерей Кристиан Рущак, съобщи за кражбата на сейфа във Facebook.

Източник: df.news

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal