Вселенският Патриарх Вартоломей се срещна с петия президент на Украйна Петро Порошенко | СНИМКИ

In other languages: UAEL – EN


По време на визитата си в Украйна, Вселенският Патриарх Вартоломей се срещна и с петия президент на Украйна Петро Порошенко.

Срещата се проведе в резиденцията на Предстоятеля на ПЦУ и в нея участваха освен Вартоломей и Порошенко – Киевският Митрополит Епифаний, Митрополитът Старец на Халкидона Емануил и Чернихивският и Нижински Архиепископ Евстратий.

Искрено и с нетърпение очаквах срещата ни с Вселенския Патриарх Вартоломей – човек, който обича Украйна и украинците с цялото си сърце. Очаквахме с голяма любов и нетърпение неговото посещение в Украйна. Това е историческо събитие, което потвърждава нашия цивилизован да имаме независима Православна Църква в Украйна. Негово Всесветейшество потвърди абсолютната легитимност на решението и призова всички православни украинци да бъдат обединени. Нашата Църква е Църква, която обединява хората. Това е един от важните фундаменти за развитието на украинската нация, украинската държавност. Благодаря на всички, които се молят за Украйна и вярват в нашите бъдещи успехи!“ – написа Порошенко на страницата си във Facebook.

Тук може да видите всичко от посещението на Вселенския Патриарх в Украйна.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal