Начало » Новини » Светът » Вселенският Патриарх Вартоломей се срещна с делегация от Виницко-Барската Епархия на ПЦУ | СНИМКИ

Вселенският Патриарх Вартоломей се срещна с делегация от Виницко-Барската Епархия на ПЦУ | СНИМКИ

In other languages: EL  UA


Днес на 21 август 2021, след благодарствения молебен (Доксология), която беше отслужена в Златовърхия Катедрален Храм на Свети Архангел Михаил в Киев по повод пристигането в Украйна на Вселенския Патриарх Вартоломей, Негово Всесветейшество се срещна с делегация на Виницко-Барската Епархия. В състава на делегацията, водена от Високопреосвещения Виницко-Барски Митрополит г-н Симеон, бяха секретарят на Епархията архидякон Владислав Демченко, ключарът на Катедралата Преображение Господне във Виница, протоиерей Виталий Холоскевич, наместничката на виницкия Благовещенски Монастир, Игумения Еликонида (Воевода) и юридическия съветник на Епархията г-н Богдан Овчаренко.

Срещата се състоя в Синодалната зала на Киевската Митрополия в присъствието на Предстоятеля на Православната Църква на Украйна, Негово Блаженство Митрополита на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний.

Митрополит Симеон поздрави Патриарх Вартоломей за пристигането му в Украйна и пожела на Негово Всесветейшество много здраве, вдъхновение и Божия помощ в служението в Църквата Христова. Патриарх Вартоломей предаде поздравителни слова и своето патриаршеско благословение на православните християни във Виницката Епархия.

В знак на благодарност към Негово Всесветейшество за жертвеното служение Богу и на хората, както и за предоставянето на автокефалията на Православната Църква на Украйна, Митрополит Симеон от името на духовенството и вярващите от Виницко-Барската Епархия подари на Патриарх Вартоломей образна композиция, на която до църквата със символите на Православната Църква на Украйна и герба на Виницко-Барската Епархия са изобразени фигурите на Светите равноапостолни княз Владимир, Кръстител на Рус-Украйна и княгиня Олга. В отговор Патриархът подари на Митрополит Симеон панагия.

Патриарх Вартоломей също така благослови новосъздадения виницки Монастир в чест на Благовещение на Пресвета Богородица като подари на игумения Еликонида икона на Божията Майка „Неувяхващ цвят“ с послепис.

В края на срещата беше направена съвместна снимка на членовете на делегацията от Виница с Негово Всесветейшество Патриарх Вартоломей и Негово Блаженство Митрополит Епифаний.

Пресслужба на Виницко-Барската Епархия на Православната Църква на Украйна

Тук може да видите всичко от посещението на Вселенския Патриарх в Украйна.

Източник: orthodox.vinnica.ua

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal