Вселенският Патриарх Вартоломей прие в бащиния си дом Киевския Митрополит Епифаний | СНИМКИ

In other languages: UA – EL


На 13 август 2021 по покана на Вселенския Патриарх Вартоломей, Киевският Митрополит Епифаний и неговата свита посетиха бащиния дом на Негово Божествено Всесветейшество в село Свети Теодоровци на о-в Имврос.

Патриарх Вартоломей топлосърдечно приветства в дома си Негово Блаженство, разказа му историята на семейството си, показа му и музея, който е направил в стаята, където някога се е помещавал магазинът на баща му.

Патриарх Вартоломей запозна гостите от Украйна с брат си и семейството му, които също присъстваха на празника по случай 60 свещенство на Вселенския Патриарх.

Киевският Митрополит Епифаний използва възможността лично да подари украински превод на биографията на Патриарх Вартоломей. Преводът е изготвен от Архидякон д-р Йоанис Хрисавгис и беше представен в резиденцията на Предстоятеля на ПЦУ на 11 юни тази година.

Наситеният с приятни срещи и събития ден завърши с концерт на гръцки и турски народни песни, който беше организиран на открито в една от най-високите точки на о-в Имврос – в чест на патриаршеската годишнина.

Източник: pomisna.info

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal