Вселенският Патриарх Вартоломей посети Свято-Михаиловския Видубицки Монастир | СНИМКИ

In other languages: ELUA


На 24 август 2021 по покана на Киевския Митрополит Епифаний, Вселенският Патриарх Вартоломей, заедно със свитата му, придружаващи Негово Светейшество, посетиха Свято-Михаиловския Видубицки мъжки Монастир.

В разговор с Патриарх Вартоломей, Предстоятелят на ПЦУ отбеляза, че тази година монастирът навършва 950 години. А старинният Михаиловски Храм, който се превърна в крайъгълният камък на този монастир, е основан през 1070 от княз Всеволод Ярославович.

В края на посещението си в Украйна Вселенският Патриарх Вартоломей пожела на Негово Блаженство Митрополит Епифаний сили и вдъхновение да продължи да развива Православната Църква на Украйна.

Скоро ще отлетим, но бъдете сигурни, че частичка от нашето сърце е с Украйна, с Украинската Църква. Поглеждайки назад към развитието на събитията, признаването на автокефалията, можем да кажем със сигурност, че сте били достойни да получите автокефалия и Ваше Блаженство да ръководи Църквата тук.“ – завърши Патриарх Вартоломей.

От името на пълнотата на Православната Църква на Украйна, Предстоятелят на ПЦУ изрази благодарност към Вартоломей за посещението му. „Винаги Ви очакваме в Украйна“ – каза Епифаний.

Тук може да видите всичко от посещението на Вселенския Патриарх в Украйна.

Джерело: pomisna.info

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal